het fotoarchief 1, het ontstaan van het archief, 09/2007

  Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
   

  Het AC had geen fotoarchief. Ik ben ooit begonnen alle rondslingerende foto’s te verzamelen en, geholpen door collega’s die alles wat ze vonden aan mij gaven, ontstond al snel een aardig bestand.

  Maar er was nog een andere manier waarop het archief aan foto’s kwam: inzendingen van oud-AC'ers. Velen stuurden jaren lang foto’s in voor deze nieuwsbrief en Rutger ten Hagen wist (bijna) alle bijbehorende namen te achterhalen. Ook deze foto’s kwamen in het algemeen bij mij terecht.

  Mijn echtgenote, Maria Roijackers, heeft honderden uren besteed aan ordenen, benoemen en beschrijven. Toen ik mijn werkzaamheden op het AC had beëindigd, was de tijd aangebroken om er eens goed in te duiken. In 2007 waren alle foto’s tot en met het formaat 10x15opgeborgem in archiefladen op onderwerp (klassen, personeel, religie, sport, clubs, reünies, toneel, muziek, ..) Wat de zaak compliceert, is dat van al die onderwerpen ook foto’s bestaan van groter formaat en die passen dus niet in de kleine laatjes. Daarvoor heb ik grote laden aangeschaft, maar het betekent wel dat je altijd twee keer moet zoeken. Dat is een beetje onhandig, nog veel onhandiger is het feit dat bij de meeste foto’s de namen en de datum ontbreken. Pas in 1970 liet de toenmalige schoolfotograaf (mijn echtgenote) een naambordje bij klas te zetten, dat scheelt een hoop als je gaat ordenen.

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  Het grootste deel van de foto's op deze site is auteurs- en portretrechtelijk beschermd. Alle rechten voorbehouden. Webmaster: Ino Mulders.