kelder

/34
Tags:

1950 In de kelder onder de aula bevinden zich links en rechts allerlei ruimtes. In 1950 was deze ruimte een materiaalhok van de onderhoudsdienst van de paters. Deze mensen deden de school 'erbij'. Mooi uitgelichte foto!

Zeldzame foto van de stookkelder: oude kolenovens; de kolen werden vioa een glijbaan de kelder in gestort

1967 Aan de overkant van het materiaalhok was een ruimte, ingericht als miniatuurracebaan. De club werd geleid door broeder Niels (links).

1969 RAC won het Clubkampioenschap, foto Ted vd Broek.

1969 De modelracebaan, foto Ted vd Broek.

De stookkelder; ooit werden hier twee grote kolenketels met de hand gestookt. Na installatie van gasketels werd een verdeelstation gemaakt. Nu wordt deze kelder oa gebruikt voor grime en kleedruimte bij toneeluitvoeringen.

1956 Achterin de kelder links werd in een vrij grote ruimte met gewelven in 1956 een leerlingsociëteit opgericht. Hij kreeg de naam ''t Stockpaertje'. In de kelder lagen oude toneelrekwisieten, onder andere een stokpaardje; toen was de naam gevonden. Deze bladzijden komen uit het fotoalbum van Jacques Etienne.

1956 Oprichting van 't Stockpaertje'.

1956 Oprichting van 't Stockpaertje'.

1956 Oprichting van 't Stockpaertje'.

1958 Bridgedrive in 't Stockpaertje met rechts de moderator p. Geraets sj.

1958 Bridgedrive in 't Stockpaertj.

1965 't Stockpaertje kende een wisselend bestaan. Het lag erg afgelegen en er was niet altijd een pater bij. Dat leidde dus tot 'drankmisbruik' (soms wel 4 biertjes) en het was er soms een puinhoop. Dan werd het weer gesloten.

1965 Aan de bar, ik denk bij gelegenheid van een reünie.

1965 Hbs 5b in 't Stockpaertje. Ik heb alleen achternamen: Stoop, Peter Spruyt, Dennis Hammerstein, Rinus Neyndorf, G. Sloff

Tijdens AC-50, in 1962, werd de muur van de kelder als receptieboek gebruikt. De handtekeningen staan er nog steeds; langs de muur stalt het personeel de fietsen, menigeen heeft flink zijn hoofd gestoten want het plafond is laag en er lopen gemene leidinggoten onderdoor.

Het receptieboek van 1962.

Handtekeningen

In mijn naam is een fietsbeugel vastgeschroefd