1953 Dit is de start van een van de vele fietsenrally's uit de jaren 50 en 60. Ik begin er mee vanwege de poort. De toegang van de cour kon worden afgesloten met een hekwerk van kippengaas. Over de fietsenrally met honderden foto's komt nog een aparte categorie.
1953 Klein Soho bestond nog niet, je ziet nog net een plat dak met een lage borstwering. Let ook op de publicatieborden, de voorlopers van onze digitale schermen. Elke club had zijn eigen bord en de prefect (de orde-pater) prikte links zijn aanwijzingen op. De klok werd opgehangen voor een juiste tijdwaarneming. Om de 2 minuten vertrok een genummerde ploeg van 4.
1953 Minstens de helft van de schoolpopulatie deed mee als er een fietsenrally was. Laatste foto van het hek.
1960 Hier is goed te zien hoe de pauze werd doorgebracht: iedereen liep rondjes, altijd met de klok mee. Als het had gesneeuwd, werd er een pad geveegd.
1977 Foto van de cour door een van de ramen van het souterrain.
1992 Vredig plaatje. Plotseling gingen de leerlingen in groepjes op de grond zitten als het mooi weer was, een gezellig gezicht, vond ik altijd.
1998 Bomen, kunstwerk, Basketbalnet en stukje fietsenstalling.
2001 Omdat het souterrain vaak onder liep bij een hoosbui, werd in 2001 voor een definitieve oplossing gekozen. Er werden enorme rioleringsbuizen gelegd vanaf de souterrainingang, rechtstreeks naar de sloot.
2001 Nieuwe hemelwaterafvoer; op de achtergrond is de hardstenen toegangspoort te zien, naast het inmiddels verrezen Klein Soho. Het zware ijzeren hek is al verwijderd, de rest zou spoedig volgen.
2002 De dakbedekking van lokaal 300 wordt vernieuwd, 'mijn lokaal', dat wil zeggen, ik heb er jaren in les gegeven.
2002 En daar gaat de poort.
2002 Weer een stukje historie verdwenen.
2002 Een prachtige hardstenen afdekking. Wat zouden ze ermee gedaan hebben?
2002 Komt nooit meer terug.
2002 Nu krijgt de cour zelf een opknapbeurt in een patroon van Carel Bruens, schuine lijnen.
2011 noodgebouw op de plaats van de fietsenstalling voor verbouwende basisscholen uit de omgeving
2012 zicht op het nieuwe bruggetje naar de Waalsdorperweg; op de voorgrond fietsenrekken, daar geplaatst omdat op de plek van de fietsenstalling een noodgebouw voor omliggende basisscholen was neergezet die nieuwbouw kregen
2012 De brug vanaf de Waalsdorperweg, bedoeld om leerlingen die met de tram uit het centrum kwamen en uitstapten op de Koninginnegracht een korte route te geven, buiten de bewoning om (waar nogal eens een vuilniscontainer 'omviel'.
op de achtergrond de noodgebouwen van basisschool Wolters
2012 brug Waalsdorperweg-AC
De fietsenstalling, misschien bedoeld als tijdelijk
2011 tijdelijke noodbouw voor huisvesting basisschool Wolters ivm verbouwing
2011 tijdelijke noodbouw voor huisvesting basisschool Wolters ivm verbouwing
2011 tijdelijke noodbouw voor huisvesting basisschool Wolters ivm verbouwing